HARMONICA INSTITUUTHeel Nederland aan de mondharmonica !!


DOCENTEN
In het Harmonica Instituut werkt een geselecteerd aantal docenten samen. Ieder van hen onderschrijft de missie van het Harmonica Instituut, en levert een actieve bijdrage aan de kwaliteit van het lesaanbod en aan de continue verbetering van de cursussen, workshops en Evenementen.
Regio Noord Brabant: Viola Barends

Viola studeerde aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Na een aantal jaren vocale muziek en lessen algemene muziekleer raakte zij in de ban van de mondharmonica. Op het ogenblik leidt zij diverse mondharmonica-orkesten waar zij orkestbewerkingen voor schrijft, nieuwe leden opleidt en die optreden in binnen- en buitenland. Ze geeft les (prive en online) op de chromatische mondharmonica in diverse muziekstijlen (van klassiek en oud-hollands tot hedendaagse popmuziek) op de diatonische mondharmonica/bluesharp (vooral Nederlandse en Amerikaanse volksmuziek, basis blues), op akkoorden-mondharmonica en op de bas-mondharmonica. Viola geeft ook privé-les in de regio Eindhoven/Helmond, en is verantwoordelijk voor de mondharmonica workshops op basisscholen en het voortgezet onderwijs. Zij organiseert mondharmonicafestivals, muziekweekends, harmonica-meetups en éénmalige workshops in binnen-  en buitenland. Ook verzorgt zij diverse cursussen, zie : http://www.violaharmonica.com/cursussen.html . Mail haar op Viola of kijk op www.violaharmonica.com voor meer info.
Stacks Image 13
Regio Noord Brabant: Ben Bouman

Ben is 'trekker' en mede-oprichter van het Harmonica Instituut. Zijn muzikale specialisatie is dat hij van alle markten thuis is! Bovendien is hij een expert op het tunen en customizen van diatonische mondharmonica's. zie : www.customharmonicashop.nl . Ben heeft 7 jaar met de Marbletones gespeeld: Marbletones. Hij geeft privéles in de regio Helmond en geeft ook on-line les met behulp van Skype aan leerlingen over de hele wereld en is tevens facilitator van diverse workshops in binnen- en buitenland. Mail hem op Ben.
Stacks Image 11
Regio Groningen: Harbert (Herbie) Grezel

Herbie is de man in het Noorden van Nederland waar je naar toe móet als je (diatonische) mondharmonica wilt leren spelen. Zijn muzikale specialisatie is Sonny Terry (de meester van de falsetto-whooping country blues). Herbie geeft privéles in de regio Groningen, en tevens diverse cursussen aan de Muziekschool Stadskanaal. Mail hem op Herbie
Regio Noord-Holland: Jervis Groeneveld

Jervis is de man in Haarlem voor privélessen op de (diatonische) mondharmonica/bluesharp. Hij stond, samen met Ben Bouman, aan de bron van het Harmonica Instituut en diverse Harmonica groepen in Nederland en België. Jervis heeft aan honderden mensen les gegeven, en bedient ook het bedrijfsleven via zijn zakelijke managementworkshops (kijk op www.business-harmonics.nl). Voor beginners en gevorderden. Mail hem op Jervis